Positie 35.31.088 N 054.59.728 W

Dinsdag 8 mei 2018 , 10.00 lokale tijd

Positie 35.31.088 N 054.59.728 W

We zijn nu bijna 3 dagen onderweg en hebben inmiddels 520 Nm afgelegd, nog 1154 Nm te gaan tot Flores op de Azoren.We varen in een groot hoge luchtdrukgebied, de barometer wijst voortdurend 1029 mB aan en verandert niet.

Het weer is elke dag zonnig met verspreid cumuluswolken.

De wind komt uit zuidelijke richting dus nagenoeg van achteren en is matig tot zwak. Voor ons dus gunstig.

Maar niet voor de zeilboten die ook vertrokken zijn uit Bermuda richting Azoren.

Die zijn we al gauw uit het oog verloren omdat ze een noordeljker koers zijn gaan varen omdat daar meer wind is (hopen ze).

Wij varen in een rechte lijn, de kortste weg via de grootcirkelroute naar Flores.

We kunnen daar ook eigenljk niet van afwijken omdat de brandstofvoorraad dan niet toereikend kan worden.

Daarover in een volgende aflevering meer.

 

We zijn dus min of meer allleen op deze onmetelljke oceaan. Slechts een schip gezien in de verte, dat op de AIS weing informatie prijs gaf, geen enkele identiteit, niet waar die vandaan kwam, en niet waar die naar toe ging, wel zijn lengte en breedte (170 ft, 50 ft) en zijn snelheid en koers die voortdurend veranderde, waarschijnlijk een varende visfabriek op jacht naar een school vissen.

 

Verder nog wat gezien ?

Welgeteld twee levende wezens, een lachende dofijn die heen en weer onder boot flitste, van links naar rechts en van rechts naar links tot hij er na een kwartier genoeg van had en weer even snel verdween als hij gekomen was.

En een mooi wit vogeltje, hoe komt die hierzo terecht, waar leeft die van ? Helemaal in zijn eentje… Ik denk dat het een een visdief is.

Waarom ik dat denk?

Omdat ik hier midden op de oceaan geen vegetarische vogel verwacht, en ook geen vleesetende, dan moet het wel een visetende vogel zijn, een visdief, het is ook de enige vogel die ik ken naast de reiger, maar die was het zeker niet.

Mocht ik er helemaal naast zitten dan ik hoor ik dat wel van de ornithologen onder de lezers.

 

N.B. Daar wij geen internet hebben aan boord, reacties graag naar de redactie, ook voor suggesties, commentaar en vragen aan de bemanning (Alles wordt gescreend, we zijn geen Facebook )

 

Over eten gesproken.

Van de zenuwcentrale in Groningen hebben we het advies gekregen om zuinig te zijn met gebruik van electriciteitsslurpers gezien de kapotte linker dynamo.

Als we in de Azoren zijn kan er een nieuwe gemonteerd worden.

Tot die tijd moet de Panda (generator) aan om de overgebleven rechter dyamo te ontlasten bij gebruik van de kookplaten, oven en watermaker.

 

Wat hebben we de afgelopen dagen zoal gegeten?

Onze kok had de afgelopen dagen achtereenvolgens het volgende in petto voor ons:

Zaterdag maaltijdsoep, zondag wokkelpasta, en gisteren pandanrijst met tomaat, broccoli, wortelen, paprika en stukjes kip en als toetje een verassing!, Snickerijs ! Een geluksmomentje.

Dat smaakte naar meer. Op zulke momenten verlang je naar een maagvergroting in plaats van de momenteel in zwang zijnde maagverkleining.

 

Tot zover onze belevenissen, vandaag gaan we een begin maken met het overhevelen van de brandstof in de bladdertanks op het voor- en achterdek naar de scheepstanks aan stuurbootd en bakboord.

We houden jullie op de hoogte.

 

Een groet van ons allen.

Edzard Braam

Please follow and like us:

4 gedachten over “Positie 35.31.088 N 054.59.728 W”

  1. Hallo skippers , het ziet er weer strak uit op de kaart😉 Wat een verhaal de eerste dag. Keep iT cool. Hier na een paar 30graden dagen, weer naar het grijs met regentje zo nu en dan. Houden contact. Groet en kus M

  2. Reactie van een vogelaar.
    Zelfs midden op de oceaan kan gevogeld worden. Visdiefje is bijna goed. Ik gok op een Noordse stern op weg naar zijn broedgebied in Noord Europa. In ons land broeden ze ook. Grootste deel van het jaar zwerven ze op zee. In de winter nabij Antarctica. Dus enkele 10.000-en kilometers is een makkie voor dit slanke beestje. Wel krijgt de soort er steeds meer last van dat de zee wordt leeg gevist.
    Rondom de Azoren kom je pijlstormvogels tegen. Die broeden daar in kolonies en maken veel kabaal.
    Als jullie dit lezen heb je allang een terrasje gepikt op de Azoren, denk ik. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *