Nederlandse scheepswerf No Limit Ships uit Groningen goes USA!

Evert Stel en Piet Wierenga de grondleggers van No Limit Ships hebben de werf in 1996 opgericht vanuit een duidelijke doelstelling. Een schip ontwikkelen dat extreem zeewaardig, veilig en comfortabel is. Een schip dat te allen tijde uit kan varen. Een schip “zonder grenzen”.


De grondleggers kunnen tevreden terugkijken, hun doelstelling is meer dan geslaagd. Zowel in de particuliere markt als in de professionele markt zijn de No Limit Schepen inmiddels een begrip. De naam No Limit Ships staat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en comfort. Ook in het buitenland blijven deze schepen niet onopgemerkt.
Sinds enige jaren hebben we goede contacten in Amerika en daarom hebben we besloten om in 2016 met een No Limit 1550 aanwezig te zijn tijdens de Ft. Lauderdale International Boat Show. Dit jaar de 52e editie van werelds grootste bootshow van 5 t/m 9 november.
Tijdens gesprekken als voorbereiding op de bootshow en het vervoer van het schip ernaartoe, ontstond al snel een goede samenwerking met Edzard Braam (arts) en zijn broers Jurgen en Peter (voormalig verkeersvlieger) van de No Limit Four Seasons. Zij waren direct enthousiast om de overtocht naar Ft. Lauderdale met de Four Seasons te maken. Zowel Edzard als Peter Braam zijn Yachtmaster Ocean RYA/MCA. Het maandblad Motorboot heeft drie verslagen gepubliceerd over hun reis vanuit Nederland naar het Iberisch Schiereiland. Ook zijn zij actief met het bedrijf yachtdeliveryworldwide.nl. Jurgen Braam is professioneel cameraman en zal van de reis foto’s en filmverslagen maken.

17 Aankomst 's ochtends Coruna DSC_6326 kopie

Een reis per motorboot over de oceaan naar Amerika is zonder meer bijzonder te noemen. Op advies van de bekende wereldzeiler Henk de Velde is gekozen voor de Noordelijke route. Het vertrek staat op 7 augustus gepland vanuit Amsterdam. Voorafgaand aan het vertrek zal er een bijeenkomst zijn voor pers en genodigden waarbij meer bijzonderheden over deze reis verteld zullen worden.

Four Seasons route 2016 kopie

Het verslag van de reis is te volgen op: NoLimit-goes-USA.nolimitships.com

Vervolgens zal de No Limit Four Seasons uitgeleide gedaan worden naar de sluizen van IJmuiden onder begeleiding van andere No Limit Schepen en de voormalige loods tender Meander van Evert Stel actief met de bekende Stichting Vaarwens.
U bent van harte uitgenodigd om bij het vertrek en de voorafgaande bijeenkomst aanwezig te zijn.
U kunt zich hiervoor aanmelden via h.molenaar@nolimitships.com ook voor andere vragen of verzoeken voor interviews kunt u zich hier aanmelden. Het telefoonnummer is 06-51784344.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *