Moederdag

Zondag 13 mei 2018 17.00 uur Azoren tijd

Positie 38.38.695 N. 035.46.706 W

We zijn ruim acht dagen onderweg en Flores tot op 228 zeemijl genaderd, we hebben er een kleine 1500 mijl opzitten. So far, so good. Het weer blijft min of meer hetzelfde, meestal zonnig, af en toe bewolking maar geen regen, en de temperatuur die geleidelijk aan is gezakt van 26 graden in Bermuda naar rond de 20 graden nu.
De wind is de afgelopen dagen de klok rond gedraaid en komt nu uit her zuiden. De windkracht komt niet boven de 10 knopen waardoor de golven niet hoger dan 2 meter komen.
Wel staat er zo nu en dan een flinke deining, wat de boot nogal heen en weer doet slingeren, maar we hebben erger meegemaakt.

Joost heeft tijdens zijn wacht ook weer iets meegemaakt, een reusachtige uit het water opspringende walvis.
Of hij daar ook een foto van had gemaakt, nee dat niet, was hij net te laat mee.
We weten genoeg.

In mijn vorige blog beloofde ik terug te komen op wat wij zoal doen aan boord.
Dat is luisteren naar muziek en lezen, ieder heeft zijn koptelefoon met eigen nummers op zijn Iphone of computer zodat we elkaar niet hoeven lastig te vallen met onze persoonlijke voorkeuren.
Peter luistert naar “van alles” , klassiek maar ook naar Gerry Rafferty, Cat Stevens (Yousouf Ali), Pink Floyd etc.

Joost ligt meestentijds in zijn kooi als hij geen wacht heeft en gamed of kijkt naar de Games of Thrones op zijn laptop.
Daarnaast is schoonmaken zijn lust en zijn leven, dagelijks worden de ramen gezeemd en met een emmertje en een sopje worden de railingen van het zout ontdaan.
Het is wel een proper ventje.

Ikzelf luister naar rock, blues en boogie woogie van Cuby & the Blizzards, Jan Akkerman, Rob Hoeke. En niet te vergeten, waarin een klein land als Nederland groot kan zijn : de Bintangs, de oudste nog in leven zijnde en nog spelende rockgroep ter wereld (Guiness Book of Records), ouder nog dan de inmiddels fossiele Stones.

Slapen doen we zoals het ons uitkomt, door onze wachten van drie uur op zes uur af, die ook nog eens elk etmaal drie uur opschuiven is onze biologische klok volledig in de war.
Het dag- en nachtritme is zogezegd naar de filistijnen, ook het ontbjt en lunch is ongeregeld en voor eenieder op andere tijdstippen.
Maar er is wel elk dag een vers brood uit de combimagnetronoven, of ik daar maar wel voor wilde zorgen.

Het is de kok die zorgt voor nog enige regelmaat, het warme avondeten is atijd tussen zes en zeven ‘s-avonds lokale tijd en die nuttigen we samen, het zijn dan wel tweepansgerechten, gevarieerd, voedzaam en bovenal lekker.
Hulde aan de Kok!

Tot zover weer onze wederwaardigheden.
Het is vandaag Moederdag, wij denken aan jullie, en uiteraard aan alle anderen die met ons meeleven.

Gegroet, namens Peter, Joost en mijzelf,
Edzard

Please follow and like us:

4 gedachten over “Moederdag”

  1. Een gedachte over de Bintangs ,ergens ver weg, een stoffig cd’tje the best of nederblues volume 1 : Ridin on the L and N, inderdaad the Bintangs, net of the Stones wat gehoord hebben, hierna C&B something Inside Me….. nog even en je bent op de Azoren👍💪 heerlijk even energie laden….. , verdiend.
    Groet uit Ermelo , in our mind 😉

  2. Beste Gert,
    We zijn daar al lang weer weg zoals je ongetwijfeld hebt gelezen.
    Omdat we alleen internetverbinding hebben op de wal kunnen niet direct reageren op de reacties op onze blog, vandaar deze verlate reactie.
    Groet, Edzard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *